Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste hitta rätt redan i morgon

IBF Falun skrämde Storvreta så till den grad i våras att klubben gick på galen värvningsjakt.

Målet var både Rasmus Sundstedt och Johan Samuelsson.

Till slut kom klubben överens med Caperiotäby, som man redan värvat tränaren Magnus Jäderlund från, om en övergångssumma på 500 000 kronor för Sundstedt.

Det är den största övergångssumma som någonsin betalats inom innebandyn och den berättar en hel del om den generationsväxling som kryper allt närmare i Storvreta.

Det var nog många på Fyrishov i den första SM-semifinalen, när Falun gick från 2–4 till 8–4 i tredje perioden, som trodde att vi redan där och då såg ett tronskifte.

Nu ville Kohonen och Öhman annat, återetablerade sig genast som världens bästa radarpar och körde, efter att enkelt ha vunnit den femte SM-semifinalen, över uppstickaren Dalen i finalen.

Men om Falun spelade den moraliska finalen redan i våras så finns alla möjligheter till att laget kommer att spela den i Malmö arena nästa år.

Nyckeln: att inte ge bort andraplatsen i SSL-tabellen i år igen.

Ni minns i våras när Falun förlorade hemma mot både Warberg och Pixbo i de tre sista omgångarna.

Redan på lördag kommer Pixbo, som räknas som ett av fyra lag som kan ta SM-guld, tillbaka till Falu Kuriren arena.

Det är ett utmärkt tillfälle för Falun att visa att laget ligger längre fram än tidigare säsonger under Andreas Lundmark, då hösten och vintern mest har handlat om ett sökande efter det spel som sedan stämt lagom till slutspelet.

"Jag har både en kortsiktig och långsiktig plan," sade Lundmark efter genrepet mot MIK Västerås i torsdags.

Det han redan nu har, som han inte hade för ett år sedan, är en Johannes Larsson som vänsterback i andrafemman från start, en Adam Fernqvist som tar offensiva initiativ i förstafemman och Galante Carlström/Enström som världens (näst) bästa radarpar.

Det han fortfarande, efter två hela säsonger och en försäsong, inte har är svaret på är vilka som ska producera i en andrakedja.

I den där matchen mot allsvenska nykomlingen MIK Västerås svarade förstafemman för åtta av elva mål.

Som jämförelse kan nämnas att Strovretas andrafemma – där halvmiljonsmannen Rasmus Sundstedt är vänsterback (!) – gjorde tre av sex mål när mästarlaget gick upp till 6–0 på två perioder i premiärkrossen, 8–1, mot den fjärde guldkandidaten Warberg i Bern i lördags kväll.

Thomas Brottman var förlorare då, men en vinnare i våras och sade om IBF Falun: "De faller lite på att de går på lite folk. De kanske hade behövt en tredjekedja som kan avlasta lite ibland."

Patrik Bäck har gjort sitt jobb i och med värvningarna av klasspelarna Billy Nilsson och Jonas Svahn.

Nu är det upp till Lundmark att se till att de fungerar tillsammans – redan i morgon.