Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste finnas plats för alla

Annons

Borlänge tar emot många fler flyktingar än de flesta andra orter i Sverige. Men alla har en plats i vårt land. Särskilt de som i sitt hemland torteras och förföljs.

Borlänges politiker har inte valt att det ska komma många flyktingar till just Borlänge. Vi har något som heter fri flytträtt. Efter att man har fått uppehållstillstånd flyttar man dit man vill. Många flyktingar tycker att det är tryggt att flytta närmare sina landsmän.

När de är här måste vi ta god hand om dem. Det är självklart!

Vi kan förstås göra det som står i vår makt för att få mer resurser från staten. Vi kan även försöka få staten att ändra lagar och regler som hjälper oss att stärka integrationen. Men vi har en väg kvar att vandra i den frågan.

Vi kan inte vänta på detta. Vi måste agera nu och göra det bästa av situationen. Vi måste ställa upp för varandra och vara ödmjuka. Ett segregerat samhälle gör det svårare för oss alla. Utanförskap skapar olyckliga människor och kriminaliteten ökar.

I vårt land måste det finnas plats för alla. Vi måste visa varandra respekt och ödmjukhet.

Med hjärta för Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare