Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarna gjorde Leksand mållöst

En fullsatt ishall i Hofors fick se svenska mästarna Brynäs nolla Leksand.
Gävlelaget vann med 5–0 mot ett Leksand som var svårtuggat spm knäckebröd åtminstone i en och en halv period.

Det var Brynäs som hade det lilla extra när det gällde detaljerna. Ett bättre tempo i passningarna, bättre i positionsspelet och framför allt noggrannare i försvarsspelet.

Leksand sköt snudd på lika många skott som Brynäs men oftast kom de utifrån och från svåra lägen. De blev en lätt match för Robin Rahm i Brynäskassen.

Erik Hanses i Leksandsmålet ställdes mot svårare puckar. Leksand flyttade pucken snabbt i anfallszon och flera av målen var av klapp-klapp-karaktär när det gällde passningsspelet.

Den första perioden blev mållös. Leksand hängde med bra i svenska mästarnas tempo, även om Brynäs hade det mesta av ordnat spel i perioden.

Leksand klarade också av två utvisningar med bra box play. Brynäs behövde bara rida ut en tvåminutersutvisning.

Leksand inledde piggt i den andra perioden och låg på bra mot Robin Rahm i Brynäskassen. Ett tryck med ett par bra målchanser som varade halva perioden.

Då hjälpe en av domarna Brynäs att komma in i matchen. Han stod så placerad att pucken, via hans skridsko, tog vägen till en brynäsare och ställde Leksandsförsvaret när Johan Harju, nyförvärv från Luleå, gjorde matchens första mål.

Inte en direkt rättvis ledning i det läget.

Målet väckte Brynäs som flyttade upp spelet till Leksands zon och tvåan kom i spel fem mot fyra när det bara återstod sju sekunder av Johan Svedbergs utvisning. Så långt hade Leksand visat upp ett bra spel i box play.

Sedan gick det av bara farten när Jonathan Granström kom fri och en bit innanför offensiv blå stänkte in 3–0 rätt upp i krysset.

Brynäs gjorde två mål i den sista perioden och hur än Leksand, som aldrig gav tappt, försökte fick dalalaget lämna isen utan mål.