Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor med högklassig musik - men några är redan slutsålda

/

Den här helgen bjuder på ett högklassigt musikutbud runt om i Dalarna.
Vad sägs om Carola, Anne Sofie von Otter och Malena Ernman, Dogge Doggelito och Kjell Lönnå. För att ta några exempel.
Om du inte redan köpt biljetter till Carola är det kört. Och en del av konserterna på Vinterfest-festivalen är slutsålda.
Tidningen guidar dig till några av helgens höjdpunkter.

Annons

Vinterfest i Mora, Orsa, Älvdalen:

En årligen återkommande kammarmusikfestival med världsartister. Festivalen, som startar i kväll och pågår till och med söndagen, innehåller 15 konserter. Tre av dessa konserter är utsålda. Dessa är:

– Fröst & Friends på fredag kväll i Moraparken klockan 22. Martin Fröst, som räknas som en av världens främsta blåsare, samlar vänner till en avslappnad kväll på parken.

– Kammarmagi 1 i Älvdalens kyrka på lördag klockan 13.00. Med bland andra Anne Sofie von Otter och Martin Fröst.

– Kammarmagi 2 i Orsa Missionskyrka på söndag.

Det har varit rekordstort tryck på att köpa biljetter i förväg till årets festival.

– Vi är väldigt nöjda med biljettförsäljningen. Det är egentligen bara till lördagens sena program i Moraparken, Förbjudna ritualer, som det varit segt. Men där börjar biljetterna gå åt. Det är jazz- och folkmusikinspirerat, och jag tror att det kommer att bli en riktig häftig kväll. Så det vill jag tipsa om, säger projektledaren Anna Söderbäck.

– Ett annat tips är torsdagskvällens konsert Förtröstan i Sollerö kyrka klockan 18.30. Där finns det biljetter kvar. Vi kan ta in 450 personer i kyrkan där, och där finns inga pelare som skymmer.

Två konserter som sålt väldigt bra, men där det fortfarande finns lite biljetter kvar, är invigningskonserten på fredagen i Mora kyrka, och avslutningskonserten på söndag, också den i Mora kyrka.

– Till båda dessa konserter har vi sålt cirka 500 biljetter. De flesta ordinarie platser är sålda, men det finns det vi kallar lyssnarplatser. Det är platser som kan ha skymd sikt, berättar Lina Ruth vid Siljan Turism.

I avslutningskonserten Riter, klockan 17 i Mora kyrka, medverkar bland andra Malena Ernman.

Välgörenhetskonsert i Gagnefs kyrka:

Lördagen den 16 februari klockan 17.00. Medverkar gör Dogge Doggelito, Meta Roos, Thilda Söderström och Gagnefs spelmanslag. Inträdet (100 kronor för vuxna, 40 kronor för barn/studerande) går till Kronprinsessan Victorias fond för barn med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom.

En del biljetter har sålts i förköp på församlingsexpeditionen men det finns biljetter kvar och biljetter kommer att säljas vid entrén. Kyrkan tar in cirka 400 personer.

Gospelgala med Carola i Falun:

Välgörenhetsgala i Lugnetkyrkan i Falun, lördagen den 16 januari. Med Carola som stort dragplåster.

700 biljetter sålde slut för länge sedan.

Kjell Lönnå och Sundsvalls Kammarkör:

I Stora Tuna kyrka söndagen den 17 februari med start klockan 16.00. Konserten ges till förmån för Läkarmissionen. Inträde: 150 kronor.

Drygt ett hundratal biljetter var bokade på torsdagseftermiddagen. Men eftersom kyrkan tar in 650 sittande personer så finns det alltså en hel del biljetter kvar.

Annons