Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masjävlas

DT:s ledarredaktion Masjävlas med sosseri, inkompetens och slöseri. Första säsongen omfattar sex avsnitt och publicerades i maj och juni 2016.

Avsnitt 1

I dag tar vi oss an en ödesfråga: Slutet för Dalarna!

Avsnitt 2

I dag tar Jens Runnberg och Gabriel Ehrling sig an Dalarnas residensstad Falun och de stora politiska satsningar som gjorts för att få till inflyttning hit. Vad är det egentligen som sätter en stad på kartan?

Avsnitt 3

I dag tar sig Masjävlas utsände Jens Runnberg till Malung-Sälen, där kommunalrådet efterlyser en kommunbetäckare så skolorna i byarna kan överleva, skyller jättelika nämndutskott på otur och där kommuninvånarna verkar ha ett närmast osunt intresse för dansbandsmusik.

Avsnitt 4

I detta avsnitt är det ledsna miner på redaktionen. Hur ska det egentligen gå med kommunsammanslagningen i södra Dalarna? Avesta och Hedemora borde ju vara en och samma kommun, men kan man överbrygga de ideologiska skillnaderna?

Avsnitt 5

Den här veckan får vi följa med två profilerade kvällstidningsreportrar på deras (helikopter)tur till en hemlig forskningsanläggning i Dalarna. Där har man tagit fram revolutionerande "prepper"-rön om hur man klarar sig utan bekvämligheter som el och rinnande vatten. Vem vet när krisen – eller ryssen? – kommer?

Avsnitt 6

Den här veckan får tittarna följa med Jens Runnberg och Gabriel Ehrling på ett hemligt möte mellan ledande kommunföreträdare och ortens historiskt sett så starka lag (nyckelordet är "historiskt"). Äntligen ska det bli lite ordning i relationen mellan kommun och lag och kring legendariska Domnarvsvallen – man har ordnat föredragningslista och allt!