Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Masar på SM-pallen i rally

Två masar på pallen.
Men åt Pontus Tidemand, fanns inget att göra. Han körde hem sprint-SM i stor stil med 13 sekunder ned till tvåan på en körtid på bara drygt tre minuter.

Annons

– Han är grymt snabb. Pontus är Sveriges nästa storförare, bara han får rätt uppbackning, sade Hasse Gustafsson, Vansbro, som tog SM-silvret.
– Skitkul för mig, speciellt som jag bara har fem mil på snö med bilen.
Hasse Gustafsson var fyra efter de två kvalsträckorna och en av tio, av 20 startande, som fick köra finalen i den fyrhjulsdrivna klassen.
– Första kvalsträckan handlade bara om att inte göra några fadäser. Jag gick in för att se var det gick att tjäna tid och för att se hur långt tiden räckte.
Han kapade sju sekunder på andra sträckan och hittade ytterligare några ställen där det gick att köra snabbare i finalen.
Robin Friberg, Ludvika, hade ungefär samma upplägg på sitt race. Han var trea i kvalet och fick samma placering i finalen.
– Det trodde jag inte i morse. Men naturligtvis hoppades jag på en pallplats.
Robin Friberg kör en otrimmad bil och har inte samma motorkraft som de två framför honom i resultatlistan.
– Det här var en riktig boost för självförtroendet inför SM-rallyt i Sandviken till helgen.
Där ställer också Hasse Gustafsson upp och sedan laddar han för Svenska rallyt, som ingår i VM. Där är han och Pontus Tidemand de enda svenskarna i värstingklassen, WRC.
– Vi håller ihop på tävlingarna med service och så då våra bilar ägs av samma kille. På Svenska rallyt får vi dessutom support från Ford.
Borlänges Tommy Vestlund blev sjua och var jättenöjd med det.
– Jag var nöjd bara att gå vidare. Det här var ett roligt inhopp från min sida och jag har inte suttit i bilen på två år.
I den tvåhjulsdrivna klassen gick Johan Eriksson, Ludvika, till final och slutade nia.