Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Redhe Nord spelar i Borlänge igen

BORLÄNGE Han har gjort karriär som musikalartist, bland annat i uppsättningar som "Mamma Mia". Nu återvänder Martin Redhe Nord till Borlänge för sommarföreställningar av "Pippi på de sju haven" i Folkets park.
– Roligt att få vara i min hemstad så länge.

På Cozmoz är hela ensemblen med 25 personer samlad för första gången.

I sommar på utescenen ska de framföra drygt tjugo föreställningar av musikalen om Pippi. Både nybörjare och professionella artister är utvalda.

Martin Redhe Nord är tillbaka på hemmaplan. Han började i Borlänge musikteater och dansstudio, var senare med i "Sikta mot stjärnorna" och utbildade sig till musikalartist. Just nu jobbar han med Glada Hudik-teatern och satsar på Pippi-föreställningen i sommar.

Han spelar en av poliserna, Klang, och sjörövaren Blodsvälte. I filmen gjorde Jarl Borsén rövarrollen och som pojke tittade han ofta, berättar Martin Redhe Nord.

Kollegan och artisten Magnus Borén spelar även han polis och sjörövare. Tina Pressberg, teater Gazzbazz, har rollen som fru Pruselius och nittonåriga Linnea Bäck blir självaste Pippi Långstrump.

Linnea Bäck var med i "Annie" på Cozmoz, medverkar nu i Dalateaterns "Oliver" och går samtidigt ut gymnasiet, estetisk program i Falun.

– Det är roligt att få grotta ner sig i en roll. Och man blir glad av musiken, säger hon om Pippi-musikalen.

Två flickor turas om att spela Annika och två pojkar byter av varandra som Tommy.

Simon Danielsson gillar sin rollfigur, men vill göra honom lite mer snäll som storebror. Simon Danielsson går i sjuan på Kunskapsskolan. Han har stått på scener sedan femårsåldern, bland annat i Unga Örnars förställningar.

– Det är roligt att spela någon annan än sig själv, säger han om teaterintresset.

En av dem som spelar Annika är Michelle Persson. Hon går i fyran på Forssaängsskolan. Michelle Persson har tidigare bott i Japan där hon både sjungit och dansat.

– Annika är helt ok. Hon är lite försiktig och blyg, men säger inte nej.

Cozmoz Fritid ansvarar för föreställningen. Biljettintäkterna ska täcka alla kostnader, säger Mats Persson regissör.

"Pippi på de sju haven" är en bra familjeföreställning, klar att börja jobba med, förklarar han valet av musikal. Men först när sommaren närmar sig blir arbetet mer intensivt.

Mats Persson har bland annat regisserat familjeprogram på Astrid Lindgren-land. Han har sett barn må bra av att vara med i teatergrupper och stå inför publik. Självkänslan växer.

– Här får också alla en berättarfunktion i föreställningen.