Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin Brodeur historisk i natt

Annons

När New|Jersey i nattens NHL-ishockey besegrade Ottawa med 2_1 vann Martin Brodeur sin 47:de match för säsongen. Med det tangerade han Bernie Parents rekord från säsongen 1973_1974 för flest målvaktsvinster under en säsong.

Brodeur fick jobba för rekordet och stod för 22 räddningar och ett insläppt mål. Den ende som fick hål på Brodeur var Daniel Alfredsson som gjorde sitt 28:de mål för säsongen. John Madden blev matchvinnare för New|Jersey med lagets båda mål.

Historiska på ett mindre smickrande sätt blev Carolina som med 3_2_förlusten mot Tampa|Bay blev det tredje regerande mästarlaget hittills att inte nå slutspel. Detta mycket tack vare Johan Holmqvists alerta målvaktsspel för Tampa|Bay. 25 räddningar och två insläppta mål blev Holmqvists facit.

I Eastern conference hårdnade det ytterligare om slutspelsplatserna. Mats Sundins Toronto tog två mycket viktiga poäng i med 3_2_segern över Philadelphia. Sundin spelade fram till Bryan McCabes 3_2_mål på övertid. Ändå är Toronto en poäng från slutspel sedan Montreal vann med 2_0 över Boston och med det parkerar på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Matchvinnare för Montreal blev Saku Koivu med två mål. Toronto och Montreal möts i den sista omgången i en match som kan bli helt avgörande för vem som går till slutspel. Räkna med att det hockeytokiga Kanada i sådant fall kommer att stå still.

TT

Mer läsning

Annons