Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marsch till minne av postväg

/

Annons

För 25:e året i rad klev man från två håll i rask takt mot Kinnvallsjösätra för att förlusta sig med både lekar och mat. Deltagarantalet i årets marsch var 40 tappra män och kvinnor i alla åldrar.

- Det hela startades eftersom Gräsbrickmarschen fanns till egentligen. Vi kände väl att vi ville ha något här också, så då tog hembygdsföreningen reda på var den gamla poststigen gick och på den vägen är det, säger Bengt Halvarsson, en av arrangörerna.

Marschen startar från två håll med två grupper, Den ena startar i Rörbäcksnäs och den andra i Torgås. Sammantaget går de båda grupperna 17 kilometer var. I år var vi 23 respektive 27 som gick. En av dem var Sixten Backman från Lima.

- Jag har gått varje år hittills och planerar gå flera gånger. Det har gått bra varje år så vitt jag kan minnas, säger Sixten.

De båda grupperna anländer exakt samtidigt och tar varandra triumforiskt i hand inför den väntande skaran vid Kinnvallsjösätra Senare under dagen är det glöstekt sill och hästskokastning för att nämna några aktiviveter som står på schemat. De båda som gått samtliga marscherna är Sixten Backman och Ulf Gudmunds vilket de också prisas för under dagen.

Mer läsning

Annons