Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marita Ulvskog ser röken från dåden från fönstret i sitt kontor

Från 14:e våningen i EU-parlamentet kan EU-parlamentarikern Marita Ulvskog se rökpelare och säkerhetsinsatser i Bryssel.
– Personligen är jag inte oroad. Vi är skyddade. Det är värre för alla andra i Bryssel. Men klart att det är obehagligt att världskonflikter kommer så nära, säger Marita Ulvskog.

Liverapportering: Senaste nytt om terrordåden i Bryssel

Socialdemokratiska EU-parlamentarikern Marita Ulvskog var tidigt på plats i EU-parlamentet i morse för att möta fackliga representanter från svenska Akademikerna, TCO och LO.

– När vi sätter oss ned får alla plötsligt meddelanden om vad som inträffat. Obehagligt, säger hon.

EU-parlamentet har sedan några månader en förhöjd säkerhetsnivå.

Läs även: Peter Hultqvist: Terrornätverken måste nystas upp

– Vi har sedan tidigare många vakter här. Och det har säkert höjts ytterligare nu. Saker som vi inte ser. Personligen känner jag ingen oro. Det är värre för alla andra i Bryssel. Vi parlamentariker är nog skydde, säger hon.

Marita Ulvskog har sitt kontor på 14:e våningen.

– När jag tittar ut ser jag rök och utryckningspersonal. Vi har fått uppgifter om dåd mot tunnelbanan. Det är i övrigt tomt på gatorna. Bryssel håller på att tömmas verkar det som, säger hon.

Läs även: Idrottsstjärnans viktiga beslut - valde bilen i stället för flyget

Marita Ulvskog planerade som de flesta andra EU-parlamentariker att åka hem för påskledighet.

– Vi får se hur det blir med det nu. Det som nu har inträffat har vi inte upplevt tidigare. Mycket olustigt när världskonflikter kommer så nära in på, säger Marita Ulvskog.

Krönika: Terrorn slog mot min flygplats - ett prövat Europa håller andan

TV: Dådet inte oväntat för Marit Paulsen

Läs även: Polisen bevakar svenska flygplatser - men Dalaflyget ännu opåverkat