Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marigold på annorlunda turné

På en innegård håller just nu en mobil scen på att ta form. Det är Borlängebandet Marigold som föreberder sig för en annorlunda turné. Nästa sommar tänker de ge sig ut i Sverige och hoppas på spelningar i Europa.

Annons

Marigold testar hållbarheten på sin mobila scen

Marigold bildades i Borlänge 2010 och har tre album i bagaget. Nu planerar de tre medlemmarna Viktor Olsson, Johan Nordin och Daniel Wallsten att ge att sig ut på en turné och scenen ska de ha med sig. Det är en gammal husvagn som byggs om och som för tillfället består av ett golv och fyra riggar.

Genom en smygstart och framförallt provkörning av scenen så kommer de uppträda i bland annat Falun och Ludvika under augusti och september. Men det är till nästa sommar som projektet ska sjösättas. Då hoppas Johan, Daniel och Viktor kunna rulla ut på vägarna på riktigt.

- Vi hoppas kunna ta oss till de flesta större städerna i Sverige men vi är öppna för förslag, Tanken är att vi ska välja våra spelställen och hitta de platser som kanske inte nås av livemusik berättar Viktor Olsson.

- Men också till lite udda platser som man normalt sätt inte hittar en scen på, fyller Johan Nordin i.

Går bygget av den mobila scenen enligt planen så är tanken att instrumenten ska stå riggade och klara i vagnen så att det bara är att stanna och bjuda till konsert, var de än befinner sig.

- Så vi skulle i stort sätt kunna spela uppe på kebenikaise. Om man kan ta släpet dit.

Johan och Viktor berättar att de hoppas att deras musik och den mobila scenen ska ta de vidare ner i Europa och att det finns en större tanke, förutom musiken, med deras projekt.

- Det är oroliga tider nu, så det behövs lite uppmuntran. Tanken är att vi ska kunna åka ner och spela i Grekland, på asylboenden eller var som helst och göra det vi kan för att piffa upp världen, avslutar Viktor Olsson.

MER OM MARIGOLD

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här