Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marigold firar debuten

/

Med nytt sound och nya medlemmar har Borlängebandet Marigold gjort omstart. På onsdag släpper de debutskivan Vagabond.
– Jag började med mer singer songwriter-liknande musik. Nu är det ett riktigt bandsound, säger sångaren Daniel Wallsten.

Annons

Daniel Wallsten började skriva musik under namnet Marigold redan för tio år sedan men under helt andra former. Då var han själv och gjorde mer akustisk musik. Sedan dess har Marigold utökats med Johan Nordin och Viktor Olsson. I dag är de ett tremannaband med klaviatur, gitarr, trummor och sång. Bland annat kunde man höra dem spela på Peace & Love förra året och så sent som i lördags framträdde de på Sveatorget i Borlänge.

– Vi började ganska organiskt. Ingen av oss har rötter i elektronisk musik men de elektroniska elementen har smugit sig in. Men det är popmusik rakt igenom. Med influenser från 70- och 80-talen. Man kan säkert höra både Petshop boys, Supertramp, och mer nutida musik i oss, säger Daniel Wallsten.

Idén att bygga ut Marigold till full sättning och utveckla soundet föddes i slutet av 2009 och sedan dess har Daniel Wallsten och Johan Nordin jobbat med inspelning och mixning av debutskivan. Viktor Olsson kom in i bilden först inför förra sommarens Peace & Love-spelning och i början av hösten fick de kontrakt med Peace & Love artist. Daniel Wallsten som har skrivit all musik berättar om varför skivan fått namnet Vagabond.

– Inspirationen till låtarna på skivan fick jag när jag pluggade i USA. Skivan handlar mycket om att resa. Någon låt skrev jag när vi var i Golanhöjderna och spelade och några gjorde jag i USA. Det handlar om både inre och yttre resor. Det är det som är den röda tråden.

Alla i bandet har olika musikalisk bakgrund. Daniel Wallsten har spelat med Kiss and tell och Johan Nordin är medlem i Map of Moscow. Och så har han synts i svt:s Var fan är mitt band? där han fick spela med Magnus Ugglas band en turnésommar.

– Jag lärde mig att stå på scenen inför fruktansvärt mycket folk. Och att se musiken som ett jobb. Det var nyttigt, säger han.

På onsdag firar Marigold skivsläppet med en spelning på Peace & Love café. Och sedan väntar spelning på Peace & Love.

– Det är förstås väldigt roligt. Det är ju Sveriges största festival, konstaterar Johan Nordin.

Annons