Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Memorial Race kör i gång

I dag drar dragracingtävlingen Marie Memorial Race i gång på flygfältet i Dala-Järna och arrangörerna hoppas nu att det fina vädret håller i sig hela helgen.
– Vädret ser bra ut än så länge och i år har vi kunnat preparera banan bra, säger Andreas Hansson vid SHRA i Vansbro-Äppelbo.

Annons

För åttonde gången är det nu dags för dragracingtävlingen Marie Memorial Race som alltså arrangeras till minne av Marie Samuelsson, som själv var aktiv i motorklubben SHRA Vansbro-Äppelbo. Varje år samlas pengar in till olika välgörande ändamål och i år går hälften av överskottet till Maries minnesfond och hälften till Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning. Ungefär 130 fordon är anmälda till helgens tävlingar och nu hoppas arrangörerna att regnet håller sig undan.

– Tidigare år har det regnat veckan före tävlingarna och då har vi inte kunnat preparera banorna lika bra som vi gjort nu. Vi lägger på ett tjockt gummilager på banan så att bilarna får fäste, vilket är viktigt i och med att de allra värsta bilarna har 3 000 hästkrafter, förklarar Andreas Hansson.

Nytt för i år är att den som kan slå banrekordet vinner en prissumma på 5 000 kronor.

– Det nuvarande banrekordet är på 4,26 sekunder och med det här nya priset blir det ännu mer krigande om att få en bra tid, menar Andreas som också berättar att det finns aktiviteter som passar för hela familjen.

– Marie Memorial Race har stort fokus på familjeaktiviteter och det kommer finnas hoppborg, ansiktsmålning, musikunderhållning och mycket mer.

Ikväll anordnas också en ”after race"-fest vid idrottsplatsen i Dala-Järna, där bandet Flat Foot står för underhållningen.