Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie bor innanför avspärrningarna

Artikel 3 av 4
Misstänkt mord i Hagalund
Visa alla artiklar

Marie Hedén flyttade tillbaka till Borlänge för mindre än en vecka sedan. Nu står hon på sin balkong och följer kriminalteknikerna som säkrar spår.
– Jag trodde att det här var ett säkert område, säger hon.

Annons

Marie Hedén står på sin balkong och följer arbetet med att säkra spår. Tjugo meter från balkongen står tältet som ska dölja kroppen. Det var natten till lördag som Marie vaknade av polisens blåljus som slog in i hennes lägenhet. Hon förstod genast att något hade hänt.

– Jag vaknade och såg ut genom fönstret. Där ute på vägen var det uttryckningsfordon och poliser. När jag tittade närmare såg jag att det låg en person på vägen. Ganska snart täckte de över honom. Då förstod jag att personen var död, berättar Marie Hedén.

Det kunde ha blivit en bättre start för nyinflyttade Marie Hedén i sitt lugna pensionärsliv i Borlänge. Hon har bott de senaste tjugo åren utanför länet och hade sett fram emot att flytta tillbaka till det annars så stillsamma Hagalund. Efter att ha bott i lägenheten i mindre än en veckas tid händer det här.

– Det känns overkligt. Jag fattar nog inte riktigt att det har hänt. Det är så nära, bara tjugo meter från min balkong Det här är ju annars ett så lugnt område, säger hon avslutningsvis.

.