Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marianne Modin

Marianne Modin, Ludvika, avled den 19 september vid en ålder av 76 år.

Marianne, som var bördig från Lilla Snöån, började först arbeta på kontoret vid gamla mejeriet i Ludvika och blev sedan anställd som kontorist på Elbyrån. Hon skötte bokföringen åt företaget Plåt & Svets och vikarierade på den bank som tidigare fanns vid Valhallavägen.

Sedan 1959 var hon gift med Helge Modin. När han fick jobb i Uppsala 1970 flyttade hon med och blev hemmafru. Marianne återvände därefter till Ludvika och en tjänst på Studieförbundet Vuxenskolan innan hon på nytt valde att bli hemmafru.

Efter återkomsten från Uppsala bodde familjen en tid i Marnäs, men flyttade sedan till en nybyggd villa på Nedre Knutsbo. De senaste åren har Marianne och maken Helge bott i en lägenhet på Ljunghällsvägen.

Till sättet var Marianne lugn och sympatisk vilket gjorde henne omtyckt. Hennes omsorger rörde först och främst familjen, inte minst barnbarnen. Hon tyckte också om att sjunga och var medlem i Bergslagskören.

Närmast sörjande är maken Helge, dottern Lena och sonen Peter med familj.