Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Keohane drog fullsatt hus hos SPF Grangärdebygden

Annons

INSÄNT: Månadsmötet i maj bjöd på något utöver det vanliga när SPF Grangärdebygden fick besök av skönsjungande sopranen Maria Keohane.

Sockenstugan i Grangärde var fullsatt och förväntningarna höga. Något Maria ackompanjerad av kyrkomusiker Erik Svensson inte hade några problem att uppfylla.

Maria började sin bana i barnkören och senare i Cantilenakören i Norrbärke församling. Hon hade tänkt bli veterinär men dagens ackompanjatör märkte hennes fallenhet för sång, uppmuntrade henne att söka vidare och på den vägen är det.

Maria inledde dagens program med en gammal svensk folkvisa och fortsatte med Koppången av Perra Moraeus, men med egen text skriven inför ett framträdande vid Musik vid Siljan. Py Bäckmans text handlar om vintern och det passade ju inte på sommaren tyckte Maria.

Maria Keohane är eftersökt runt om i världen, speciellt för sina barocktolkningar. Två gav hon prov på, dels en aria ur en opera av Vivaldi, men framför allt "Lascia ch´io pianga" ur Händels Rinaldo.

Anknytningen till kyrkan gjorde hon elegant med ett par sånger av Lina Sandell Berg. Sitt irländska ursprung fick vi prov på med en irländsk folksång och därefter ännu en svensk folkvisa . Programmet avslutades med en sång av Benny Andersson med text av Kristina Lugn.

Som eftertraktad operasångare är man ständigt på resande fot. Veckan innan framträdandet hos oss var Maria i Frankrike och helgen efter var det dags för Tyskland. Vi är så tacksamma för att hon gav sig tid att komma till oss.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons