Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsnatten i Falun - Se idrottaren som verkligen berättar "hur det känns"

Många idrottare är inte så pratsamma efter målgång. Lars Lundberg däremot ger en väldigt personlig beskrivning av hur det var att springa tredje sträckan på 10-mila i Falun.

Han hade räknat med en 5,9 kilometer lång morgonsträcka under 10mila-kavlen. Istället fick han sent på fredagskvällen veta att det blivit lagändringar. Tredjesträckan, en 12 kilometer lång nattsträcka hade fallit på hans lott.

– Fokus ändrades ganska snabbt efter det samtalet. Nu var det mat, vatten och hitta en fungerande pannlampa som gällde. Jag har gjort två löppass sedan O-ringen förra sommaren så jag insåg att det kommer bli tufft berättar Lars Lundgren.

Orkade du ta dig hem till Sundsvall efteråt?

–Ha Ha Ha, jag blev skjutsad till morsan i Ludvika, det var skönt. Där tog jag av mig strumpor och skor sedan somnade jag, fullt påklädd. På morgonen blev det rakt in i duschen och tvätta av mig all intorkad lort. Jag kommer från Ludvika men nu bor jag i Sundsvall.

Är du nöjd med prestationen?

–Absolut! Jag överlevde och målet var att ta sig i mål och stämpla ut så laget kunde springa vidare. Jag var nog 18 år när jag sprang nattorientering sist. Sedan fick jag en väckarklocka om att det är dags att börja träna om jag ska överleva O-ringen i Sälen till sommaren.

Den som filmade Lars Lundberg direkt efter målgången var klubbkompisen Hanna Hugosson. Hon hade tidigare under dagen varit med i damkavlen men var sedan supporter under natten.

– När jag hörde honom eftermålgång kände jag att det här måste jag bara filma. Han beskriver verkligen hur det är där ute i skogen. Jag är imponerad av hans insats, hur han verkligen grisat sig runt på en sträcka som han kanske inte riktigt var tränad inför. Det syntes på upploppet hur ont han hade i hela kroppen.

Hur gick det för han som sprang fel?

– Han sprang rätt, han var på väg till en annan kontroll än mig. Hade en annan gaffling. Jag fick stryk med ett par minuter där också. Men jag hade nog en 50 stycken efter mig när jag växlade. Nu är det O-ringen som gäller.

Här kan du läsa mer om 10-mila

Bilder från herrkavlen finns här.