Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömshelg i Falkenberg

Med bara två inkörda poäng försvann den realistiska möjligheten för Andreas Ahlberg att utmana om guldet i V8 Thunder cars.
– Jag är bara jävligt besviken och less, sade Avestaföraren efter att ha kört in på plats 14 respektive plats 9 på Falkenbergsbanan.

Annons

V8-serien var i Falkenberg för andra tävlingen i rad. Och Andreas Ahlberg hade det jobbigt senast men låg ändå fyra i mästerskapet, med chans att avancera med en bra poängutdelning. Men det blev precis tvärtom.

Och han förstår inte riktigt varför.

– Vi gör som vi alltid har gjort men det funkar inte. Vi har bra fart i fyra-fem varv, men sedan hänger jag inte med och så har det varit sedan smällen i Ljungbyhed, säger han.

Efter förra deltävlingen har teamet gått igenom bilen noggrant.

– Vi har bytt en massa delar för att vara på den säkra sidan men det är något som inte stämmer. Det är bara att börja om igen.

Andreas Ahlberg har haft ett mål i sikte i nästan ett år.

– Sedan finalen förra året fram till idag har fokus legat på att vinna mästerskapet. Nu är det bara att vrida målbilden.

Andreas Ahlberg ligger femma totalt, med 74 inkörda poäng. Alexander Graff leder på 141 poäng. Det går maximalt att köra in 54 poäng på en helg och med två tävlingshelger kvar av säsongen är det förstås svårt att ta in så mycket.

Även storebror Joakim Ahlberg hade det kämpigt i Falkenberg. Han bröt första loppet och blev sjua i andra.

– I första racet blev jag påkörd och i andra fick jag punka. Jag hade bra fart men det känns som allt gick emot, sade han.

Joakim Ahlberg ligger tia med 30 poäng.

Stein Frederic Akre vann första racet och Mattias Lindberg det andra.

Nästa deltävling går i Ahvenisto (Finland) 10-11 september.