Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsbeskedet

/

IBF Falun ser ut att få klara sig utan sin poängkung, Rasmus Enström, under resten av grundserien.
Det stod klart efter att lårskadan han ådrog sig i landskampen mot Finland undersöktes på måndagen.
– Klart att det är surt, säger 22-åringen.

Annons

De första farhågorna handlade om att toppmötet mot Storvreta på måndag kunde vara i fara.

Efter att ha undersökt sitt skadade lår närmare fick dock Rasmus Enström beskedet att läget är betydligt värre än så.

De sex matcher som återstår av grundserien – ungefär en och en halv månad – kan han med stor sannolikhet räkna bort.

– Riktigt tråkigt förstås, men slutspelet ska jag kunna spela, vi har satt det som mål i alla fall. Det som var positivt är ändå att skadan satt mitt på lårmuskeln och inte i något fäste. Då hade jag kunnat vara borta ännu längre.

Den närmaste tiden väntar rehabträning för Enström.

– Klart att det är surt, och det blir frustrerande att behöva sitta på sidan och kolla på matcherna. Men det var ändå tur att det inte kom närmare slutspelet.

IBF Faluns sjukgymnast, Rikard Johansson, var den som genomförde undersökningen.

– Det är en bristning i vänster baksida, men det såg ändå hyfsat ut. Problemet för en sådan här skada är inte att få den att läka, utan att få det hållfast, och det är därför det kommer ta tid, säger Johansson och fortsätter:

– Blir det någon match innan slutspelet är det en bonus, men risken är att det dras upp igen, och vi tänker inte chansa och ta tillbaka honom för tidigt. Han är en exceptionell spelare, som kommer att behövas i ett slutspel.

Enström har tillsammans med kedjekompisen Alexander Galante Carlström varit IBF Faluns absolut giftigaste vapen under säsongen, och för tillfället ligger de båda i topp av Superligans poängliga.

Att tappa Enström är förstås ett jätteavbräck för IBF inför slutspurten.

– Klart att det är oroande. I mina ögon är han världens bäste spelare just nu och är naturligtvis jätteviktig för oss. Men jag tycker mest synd om Rasmus själv, vi i laget får lösa det här ändå, säger IBF-tränaren Andreas Lundmark.

Hur hanterar ni situationen?

– Han går inte att ersätta rakt av, men vi måste ju tro på laget ändå, och det gör vi. Det blir att någon annan får kliva fram. Carlström är ju kvar och han lär nog leverera ändå.

Du är inte orolig att han ska tappa i och med Enströms frånfälle?

– Han är i så bra form, så jag tror att han kan fixa sina poäng även med någon annan lekkamrat.

Vem som ersätter Enström i kedjan med Carlström och Alexander Rudd har IBF-tränaren ännu inte klart för sig, men ett alternativ skulle kunna vara Jonas Adriansson.

– Han har varit lite skadad under hösten och senaste matchen var han bortrest, men han är tillbaka och kan vara ett alternativ. Vi håller på och filar på lösningar och ska testa lite i veckan.

Annons