Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation mot rasism anordnas på lördag

På lördag, med start 13.00, hålls en antirasistisk manifestation i Ludvika centrum.
Det är ABF och ungdomshuset Haffas som står som arrangörer, efter ett initiativ av en trio unga från Västerbergslagen.

Annons

– Det har varit en mörk tid i Ludvika och vi vill på det här sättet väcka lite hopp och ljus, säger Kholod Hindi som tillsammans med Malin Sternbeck sett till att budskapet om manifestationen nu snabbt sprids via Facebook.

Även Daniel Lundberg finns bland idégivarna till manifestationen, som dock organiseras av tillståndssökarna ABF och Haffas.

– Det här är ingen politisk manifestation, säger Kholod Hindi.

Hon ser heller inte lördagens arrangemang som någon motåtgärd efter Svenska motståndsrörelsens offentliga möte i Ludvika 9 januari, utan menar att fokus ligger på att betona att Ludvika ska vara "en stad där människor respekterar och accepterar varandras olikheter"´.

Det senare citerat ur den Faceinbookinbjudan som på måndagen hade gått ut till 1 578 personer och som under de närmaste dagarna lär spridas ännu mer på det sociala mediet.

– Sedan har ABF och Haffas också tagit kontakter med olika organisationer och med kommunfolk, säger Kholod Hindi.

Manifestationen inleds vid ABF/gamla Haffas på Storgatan och deltagarna ska sedan tåga till Garvarns torg, där tal kommer att hållas av Daniel Riazat – ordförande i organisationen Dalarna mot rasism.

– Totalt sett tar nog hela manifestationen inte mer än en halvtimme. Vi vill att den ska hållas kort, så att folk tar sig tid att vara med, säger Kholod Hindi.

Annons