Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångkulturella länder ser olika ut

Merparten av våra politiker i riksdag och regering arbetar för att Sverige ska bli mer och mer mångkulturellt. Men mångkulturella länder kan se väldigt olika ut.

Exempel: Schweiz har tre "zoner" med olika dominans, fransk, tysk och italiensk. Zonerna är geografiskt närapå separerade, har likartad religion, och ett federalt system har växt fram under århundraden. Det tycks fungera hyfsat.

Nästa exempel: Mångkulturella Jugoslavien, som exploderade i fruktansvärda krig, när Titos sammanhållande kontroll upphörde.

Tredje exemplet: Libanon, med både kristen och muslimsk befolkning: ständiga politiska konflikter; inbördeskrig har det också varit. Många fler exempel kan dras fram.

Dessa må räcka nu. Men hur vet då våra politiker, att det ska bli så lyckat i Sverige? Svar: Det vet de inte! Der hela är en chansning med fruktansvärt stora insatser.

Rysk roulette

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare