Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångårig vän – minnesord över Barbro Jannegård

Till minne av Barbro Jannegård, Sundborn. Barbro har nu lämnat oss alla vid dryga 95 år.

Den 28 december somnade hon in och det var först genom hennes dödsannons vi förstod att hon inte finns med oss längre. Bara ett par dagar före julafton ringde hon mig och vi pratade länge. Hon tackade för julbrevet från oss och som även detta år gladde henne mycket.

Vi pratade om allt mellan himmel och jord för Barbro älskade att diskutera. Hon var mycket påläst och hade total kontroll på vad som hände runt om i världen. Även om kroppen var svag var huvudet starkt. Samtalet avslutades med att Barbro hoppades att pandemin snart skulle vara över så att vi kunde ses igen.

Vi har känt Barbro sedan vi kom till Sundborn 1986. Tack vare att våra grannar, Rut och Erik, var goda vänner med Barbro och Loffe lärde vi känna varandra. Det har varit många trevliga fester där de gamla vännerna sågs. Vi var väldigt glada och tacksamma att få vara med och ibland var det vi som hjälpte till att ordna festen och ibland var vi bara gäster. Det var alltid speciellt att komma hem till Barbro. Fina stunder inomhus eller på uteplatsen i solen med kaffe, te eller ett glas vin. Allt var möjligt tillsammans med Barbro men det var viktigt att ha gott om tid för hon hade så mycket att samtala om. Alla världsfrågor skulle diskuteras såväl som de vardagliga händelserna. Aldrig klagade hon eller gnällde över något så efter våra samtal kände jag mig väldigt upplyft och beundrade hennes allmänbildning.

Barbro var en fantastisk personlighet och hon hade en alldeles särskild förmåga att förhålla sig positiv även när livet var tungt. Ofta har jag beundrat hennes fantastiska förmåga att hantera livet i både sorg och glädje samt att Barbro vid sin höga ålder fortfarande var klar i huvudet och hade så mycket energi. Nu är dessa trevliga samtal och möten över.

Våra tankar går till Barbros anhöriga.

Ann-Katrin Swärd med familj