Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville se foton

Intresset för helgens fotoutställning "Fotografisk resa i tid och rymd" i Säterdalen förvånade arrangören Peter Engman.
– Jag är glatt överraskad över att det kom så mycket folk, säger han.

Under helgen pågick en fotoutställning i Säterdalen. 26 fotografer ställde ut sina bilder och Mats Andersson och Niklas Virsén höll varsin föreläsning.

– Jag föreläste om min nya fotobok "Möten" som jag har gjort tillsammans med den finländske fotografen Heikki Willamo. Vi träffades på en fotomässa i Vårgårda. Jag har alltid gillat Heikkis fotografier och vi beslutade oss för att göra ett gemensamt projekt, berättar Mats Andersson.

Resultatet blev fotoboken "Möten" som i våras gavs ut på ett finländskt förlag.

– Vi är lite konstfotografer båda två, så boken innehåller abstrakta bilder på djur och natur. Och allt är i svartvitt. Tanken från början var att vi skulle finansiera boken själva, men i och med att förlaget nappade så behövde vi inte det, säger Mats Andersson.

Han berömde även initiativet att hålla fotoutställningen i Säterdalen.

– Peter Engman är en eldsjäl som behövs. Det här känns väldigt lyckat. Och så är det väldigt roligt att få komma hit och uppleva Säter och Dalarna, säger Mats Andersson.

Arrangören Peter Engman själv var väldigt nöjd med lördagens besöksantal.

– Jag är glatt överraskad över att det har kommit så mycket folk, även på föreläsningarna. Vi har kört en rejäl reklamkampanj för utställningen, säger han.

Planer finns på en fortsättning för utställningen.

– Detta är ett test för att kolla hur intresset för en fotoutställning i Säterdalen är och det verkar vara stort. Vi skulle vilja utöka ytterligare lite grann med föreläsare, men inte växa alltför mycket, säger Peter Engman.

Arrangörer för fotoutställningen "Fotografisk resa i tid och rymd" var Säterdalens Fotografiska Förening i samarbetet med BioFoto Gävle-Dala och Säterdalens Folkpark.