Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville fira Ingemar

/

Det blev ett avslappnat och kul kalas när skivaffären Folk å rock och dess ägare Ingemar Magnusson firade gemensamt 75-årskalas. På scen stod Sator, Nomads och en drös andra artister.

Annons

"Han borde ha varit med på TV4:s eldsjälsgala", var det någon som sa om Ingemar Magnusson när han firade och firades på S2 i fredags. Och nog finns det få andra som brinner lika mycket för musik som denne skivhandlarlegend, som alltid har ett tips på något man inte visste att man gillade i bakfickan. Firandet började redan i torsdags, men det var på fredagen som publiken var störst. S2 var i det närmaste knökfullt.

Kvällen inleddes med en rad utmärkta dalaartister, bland annat Nathaly Hollub Soto, Ove Jansson, Anders Hanses och skönt skruvade Kristal & Johnny Boy. Man kan verkligen inte klaga på kvalitén på Dalarnas musikscen. Amerikanen Steve Almaas, som ges ut av Folk å rocks eget skivbolag, bjöd på ett countrydoftande och avskalat set.

De flesta hade dock förmodligen kommit för kvällens två rockstänkare. Solnas stoltheter The Nomads i 1983 års upplaga rev av sina första två plattor och visade att de förmodligen var den felande länken mellan Roky Erickson och The Stooges.

Sator (alla medlemmar utom en) bjöd på en minst sagt avslappnad och opretentiös spelning där de egna låtarna till största delen fick ge plats åt en rad favoriter i stället, som bland andra Buzzcocks ochThe Beat. Steve Almaas var med och sjöng två låtar med Sator, däribland I'll wait som finns på coverskivan Barbie-Q-killers.

En kul överraskning var att gamle Sator Codex-sångaren Björn Clarin gästade bandet för första gången på eoner. De körde naturligtvis den gamla klassikern Leech.

Ingemar Magnusson såg nöjd ut under kvällen. Det borde han vara.

Annons