Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många utvisningar irriterar LIF-tränare

Leksandstränaren Andreas Appelgrens önskan inför kvällens match mot Troja/Ljungby:
Disciplinerade spelare och färre onödiga utvisningar.
– Vi har det under observation, säger Appelgren.

Annons

Vi har kommit till den femte omgången av Hockeyallsvenskan när tabelltvåan Leksand i kväll möter tabellettan Troja/Ljungby i Tegera arena.

Och faktum är att Leksand dragit på sig näst flest tvåminutersutvisningar – 25 stycken – av de allsvenska lagen.

– Vi drog på oss många utvisningar på försäsongen, men jag trodde att det skulle bli bättre. Nu gör vi det fortfarande och vi har den här biten under observation. Jag ser ingen fara i det än så länge, men blir det inte bättre så får vi ta ett snack med spelarna.

Positivt för Leksand är att det stabila boxplay-spelet från förra säsongen finns kvar och i den spelformen är det bara Malmö som är bättre.

Powerplay-spelet, som var svagt förra säsongen, ser betydligt bättre ut nu och i den spelformen är det bara Mora som har bättre siffror än Leksand.

– Vi har jobbat mycket med de här spelformerna under försäsongen och det har klickat i på ett bra sätt.

I Leksand finns alla spelare förutom Pelle Prestberg tillgängliga och även backen Alen Bibic, som inte varit ombytt i de två senaste matcherna, är aktuell för spel.

– Bibic har inte riktigt kommit tillbaka i matchform efter skadan som tidigare höll honom borta i en månad, men han kommer att få spela den här veckan.

På torsdag spelar Leksand mot Södertälje på bortaplan och på lördag är det derby mot Mora i Tegera arena.