Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tog fighten mot mörkret

Annons

Utbudet var minst sagt blandat under tvådagarsfestivalen vid Orrskogen som nu anordnades för andra året. Allt från dånande dödsmetal till tal av biskopen Claes-Bertil Ytterberg fanns på den digra listan över programpunkter.

- Temat för festivalen är vänskap och respekt och är ett bra sätt för kyrkan att kommunicera med ungdomarna på deras eget språk, säger scenmästaren Mats Nilsson under en paus mellan de många bandens soundcheckande inför lördagskvällen.

Bakom festivalen står främst Malungs församling med stöd av Västerås stift.

- Vi har också fått stort stöd från kommunen och Lions. Det som ändå gör det hela möjligt är allt ideellt arbete som mängder av ungdomar gör under de här dagarna, säger Malungsprästen Lennart Pettersson.

För de långväga besökarna hade arrangörerna även ordnat boende i central- skolan där omkring 160 ungdomar varit inkvarterade.

Mängder av band avlöste varandra på Orrskogens scen under fredags- och lördagskvällen. Skip the hate, Heavy slippers, In mourning, Forgotten Kingdom, Billion dollar babies och Mimikry spelade på fredagskvällen medan Ymse nahanna, No brakes, Kraa och Cavalince intog scenen på lördagskvällen innan det var dags för festivalens stora "main attraction", det kristna hådrockbandet Narnia.

Under båda dagarna bjöds dessutom på mängder av prova-på-aktiviteter som rollspel, boxercise, rollerdisco och karaoke. Även en öppen scen fanns för de som oanmälda ville ta chansen att visa upp sina musikaliska färdigheter. Enda smolket i glädjebägaren var att stå upp-komikern, Jesper Odelberg, i sista stund tvingades lämna återbud på grund av sjukdom.

- Vi hade runt 350 betalande i går och det blir nog ännu mer ikväll, var Mats Nilssons gissning en knapp timme innan det var dags för lördagskvällens första band att gå på scenen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons