Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många pinaler såldes på auktion

– Allt ska bort! Hojtar Malte Eriksson och slår klubban i bordet. I lördags var det auktion.

Annons

Utanför bystugan i Sågen var det i lördags auktion och i den kyliga höstluften samlades både nyfikna och köpsugna. Det som auktionerades ut var diverse saker från Björnidet, ett hus som Malte Eriksson nu sålt, och Malte kallade därför tillställningen för städauktion.

– Nu har jag ju sålt huset och då måste sakerna bort, och här finns då saker åt alla, säger Malte.

En av guldklimparna bland sakerna till försäljning var en gammal koppartunna som man hade vatten i förr. Malte minns själv från sin barndom hur dessa användes.

– Jag minns när jag gick i skolan och vi skulle ut på utflykt, då fick vi gå in i ett hus längs vägen och så drack vi vatten ur en sån här.

Koppartunnan värderade Malte själv till ett par tusen, en inte dålig gissning då slutpriset till slut hamnade på 1700 kronor.

Malte auktionerade ut sina saker själv och berättar att även om detta är första auktionen han håller i den här sommaren, är han inte nybörjar inom branschen.

– I dag var ni tysta, det märks att det varit en dålig sommar, ropar Malte när han står på vagnen och försöker kränga iväg lådor med, enligt honom själv, gammalt skrot.

Bland sakernas om såldes fanns bland annat dukar och gardiner, en gammal gungstol och diverse småattiraljer som gick tungt att bli av med.