Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många missar kommunens nya reception

De stortrivs på jobbet och välkomnar alla som har frågor och funderingar.
Problemet är bara att många inte vet att de flyttat till nya lokaler.
Vi talar om stadskansliets reception som nu finns i Egnellska huset.

– Det är ett lyft, vi trivs jättebra här, säger receptionsföreståndare Wictoria Smeds om de nya fräscha lokalerna som ligger granne med SVT:s redaktion.

Den nya receptionen är betydligt öppnare och mer välkomnande än den tidigare som var placerad i stadshuset.

– Där var receptionen inglasad, här är det öppet och vi kan ge väldigt mycket mer service nu eftersom vi kan vara fler som hjälper på samma gång. Och bättre ska det bli, vi har stora visioner att utveckla servisen, säger Wictoria Smeds.

På frågan om vad de har för arbetsuppgifter blir svaret "allt möjligt".

De ansvarar för kommunens telefonväxel och eftersom hela huset är låst får de ringa och ta kontakt med respektive förvaltning när någon ska göra besök där. Samtidigt som DT gör sitt besök i receptionen kommer ett gäng niondeklassare in och frågar om praoplatser. Christina Johansson tar genast hand om dem och förklarar hur de kan gå till väga.

– Vi får träffa mycket folk och jobba med att lösa olika problem, vi trivs så bra här, det är kanonkul, säger Christina Johansson med ett stort leende.

Wictoria Smeds vet att många tycker det är svårt att hitta till receptionen.

– En skylt ska sättas upp här utanför, säger hon.

Socialförvaltningen, omvårdnadsförvaltningen, kulturförvaltningen och kostenheten finns kvar i de gamla lokalerna i stadshuset, nu med ingång från Stora Torget.