Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många MIK-spelare tillbaka mot Asplöven: "Hur många och vilka vet vi inte än"

Två nya ansikten i Jens Jakobs och Kevin Gagné är inte tillräckligt.
När Mora IK startar upp igen efter uppehållet mot Asplöven i Smidjegrav Arena väntas fyra spelare vara tillbaka efter skador.
– Vi har mer alternativ nu, säger MIK-tränaren Jeremy Colliton.

Backarna Erlend Lesund och Olov Lundqvist samt grovjobbaren Christoffer Rasch och lagets poängkung Linus Johansson väntas vara tillbaka efter skador.

Lägg därtill att nye kanadensiske backen Kevin Gagné debuterar och att MIK-profilen Jens Jakobs gör sin första match på lån från Malmö.

– Det ser bra ut. Vi kommer definitivt att ha killar tillbaka. Men exakt hur många och vilka vet vi inte än. Men det kommer att se annorlunda ut än vad det har gjort de senaste veckorna, säger Jeremy Colliton.

Målglade forwarden Patrik Karlkvist deltog på träningen i gul tröja och såg pigg ut. Men med stor sannolikhet spelar han inte mot Asplöven utan får vila till nästa vecka.

– Vi hoppas att han kommer tillbaka så snart som möjligt, som alla andra. Vi kommer inte att stressa honom, säger Colliton.

Backen Patrik Eklund ser ut att vara borta minst en vecka till.

Det var många spelare med på träningen. Vad betyder det?

– Ja, det är skönt att vi har fått tillbaka mer djup i truppen och att det är konkurrens och tävling på varje position. Vi tycker att det är viktigt. Det höjer nivån och allt ställs på sin spets.

I powerplay-övningarna såg Jens Jakobs och Linus Johansson ut att trivas bra tillsammans. Och att poängkungen är tillbaka betyder mycket för laget.

– Självklart har vi saknat Linus Johansson. Han är skicklig, spelar hårt och är inte rädd att göra skitjobbet. Det blir skönt att ha honom tillbaka, säger Colliton.

Vad har du för åsikt om Jens Jakobs utifrån träningspassen?

– Han är skicklig och han är lugn med puck, vill hitta spelvägar och är en sådan typ av spelare som vi vill ha här – en sådan som vill göra skillnad. Det är alltid skönt att ha sådana killar. Vi ska försöka att få ut det mesta av honom.

Stämningen i laget har höjts i och med att skadade spelare blivit friska, nya spelare utifrån och en skön seger mot Sundsvall före uppehållet.

Nu vill killarna att serien ska dra i gång igen – och söker revansch på Asplöven efter den tunga bortaförlusten i oktober.

– Vi spelade riktigt bra däruppe men gjorde inte mål på våra chanser. Vi måste spela med intensitet och få avslut på mål, och spela tufft, säger Jeremy Colliton.