Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ingredienser på Dalarnas första bokmässa

/
  • Anna Vintersvärd, författare och förläggare på förlaget Andra världar tycker att fantasy är ett bra sätt att fly från verkligheten. – Man får utforska både sig själv och sina värsta mardrömmar, säger hon.
  • Daniel Vintersvärd ville locka mässans besökare till fantasyvärlden. Här iklädd rollen som Martin Söder, en fältpräst i första singulära kyrkan rustad för att försvara mänskligheten. Kanske blir det också en bok om den karaktären så småningom, hoppas Daniel.
  • Johan Landgren från Sågmyra gör tillsammans med Roberth Hansson, Märsta, författardebut i dagarna med Olja för blåbär. I den ifrågasätter de vårt beroende av oljan och hur vi ur ett svenskt perspektiv kan göra för att komma från det. På mässan har de ännu bara en prototyp av boken att visa då den riktiga boken ännu inte landat från tryckeriet.
  • Carina Aynsley brinner för att skriva noveller och för människorna i Nepal. På mässan sålde hon sina böcker men också hantverk till förmån för barnhem i Nepal, dit hon reser för åttonde gången, redan dagen efter mässan.
  • Faluföretagaren Nina Cernold sålde svenska mordgåtor på mässan. – Som Cluedo fast i verkligheten, förklarar Nina.

Mystiska figurer sveper runt i lokalen och vill locka besökarna till fantasyvärlden.
Författarna Maria Blom, Tobias Åkerman, Björn Ranelid och Sara Stille föreläser.
Faluföretagaren Nina Cernold säljer mordgåtor.
Varvat med ansiktsmålning för barn, novellsamlingar och författardebuter är det några av ingredienserna i Dalarnas första bokmässa.

Annons
Annons