Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många falubor i manifestation

Många ljus tändes på onsdagskvällen framför många av landets polisstationer.
De tändes för att hedra minnet av hundarna Rosso och Rambo, som nyligen sköts till döds av tre poliser i Stockholm.

Annons

- Jag känner sorg över det som hänt och vill sända en kärleksfull tanke till både ägaren och hundarna som dödades av polisen.

Det förklarade Madelene Grahn, som med hunden Nick deltog i onsdagskvällens manifestation och tände ett ljus framför polisstationen i Falun.

- Jag är här även för min sambo Christopher Hanslowa, som velat vara med men inte kunde för sitt arbete, framhöll hon skakad av det som hänt.

Och Madelene Grahn var inte ensam. 25 stora och små hundar, tillsammans med dubbelt så många människor, samlades på onsdagskvällen framför polishuset.

På slaget sju tändes det ena ljuset efter det andra under absolut tystnad. Ingen sade något men allas tankar fanns hos hundarna Rosso och Rambo.

Det var de som för några dagar sedan sköts ihjäl av tre poliser med mer 20-tal skott. Och sköts ihjäl mitt framför ögonen på sin 20-årige ägare.

- Det är väl bra att folk engagerar sig, men jag tycker det görs väl mycket när det gäller djur och väl lite när det gäller medmänniskor, sade Dalapolisens informationschef Stefan Dangart till tidningen under eftermiddagen.