Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många engagerade i Tindrahs historia

Inte långt efter att reportaget om Tindrahs hudsjukdom publicerats, så började värmande kommentarer dyka upp på sociala medier och direkt till familjen.
– Det känns värmande. Många orkar nog inte prata i den här situationen, säger Angelica Nyrén, Tindrahs mamma.

Som vi berättade i DT så är femåriga falutjejen Tindrah Nyrén drabbad av den ovanliga hudsjukdomen Iktyos.

Åkomman gör att huden byts ut 12-14 gånger per dygn vilket gör vardagen tuff för både Tindrah och hennes ensamstående mamma Angelica. Ofta måste den kliande huden smörjas vilket smutsar ned kläder och sängkläder.

Det är en livslång sjukdom där vardagen styrs av rutiner och Angelica känner inte att Falu kommun hjälpt till nämnvärt i deras svåra situation. Hon vet iktyosdrabbade söderut i landet som får betydligt mer stöd av sina kommuner.

Läs även: Experten om Iktyos "Varken barn eller föräldrar får någon semester från sjukdomen"

Efter att reportaget nu publicerats så strömmar stödjande och värmande kommentarer in på sociala medier och även direkt till familjen.

På Facebook är en av kommentarerna: "Naturligtvis måste de få hjälp. Alla slantar ska väl inte bara hamna uppe på Lugnet. Nej fram med plånboken för detta gäller ett sjukt barn. Angelica gör ett jättejobb."

Angelica Nyrén blev litet förvånad över den snabba responsen men tycker det känns bra att få stöd:

– Det känns värmande att vi kan beröra så. Jag hoppas vi kan få förståelse och att Tindrah blir accepterad trots sin sjukdom.