Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många barn i Kvarnsveden har haft henne som sin lärare – Minnesord över Marianne Jonsson

Till minne av vår goda vän Marianne Jonsson, Borlänge, som avled den 22 april 2020.

Hon var född och uppväxt i Boden och tog sin lärarexamen i Lycksele. Sin första lärartjänst fick hon 1951 i Borlänge kommun, som hon blev trogen till sin pensionering. Många barn i Kvarnsveden har haft henne som sin lärare. Hon var även tillsynslärare en period och hade lärarkandidater.

Marianne var musikintresserad, tyckte om friluftsliv och skidåkning och var också aktiv i flera föreningar bland annat Tunabygdens Hembygdsförening (som håller till på Gammelgården i Borlänge), Borlänge Skid- och Friluftsfrämjande och SPF-kören. Det blev också ett flertal utlandsresor med goda vänner, bland annat till Nepal.

Marianne bodde i lärarbostäderna i Kvarnsveden till pensioneringen och flyttade därefter till Tunabyggens bostäder i Bysjön.

Några år senare flyttade hon till Hagalundshuset. Hon fick förra året uppleva sin 90-årsdag och bodde då på Hällsjöhemmet, där hon även fick avsluta sitt rika liv.

Marianne var en vänfast och ärlig person och vi saknar henne mycket.

Goda vänner, grannar och f.d arbetskamrater

/Britt Björkman