Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många älgolyckor i Västerdalarna

/
  • Älgolycka. På söndagseftermiddagen inträffade en älgolycka på vägen mot Öje bara en halv kilometer från centrala Malung. Ingen person skadades i den här olyckan men älgen en fjolårskalv dog vid den våldsamma kollisionen med personbilen.

Annons

Det var vid fyratiden på söndagseftermiddagen som en Malungsbo krockade med en älg vid 70-skyltarna på vägen mot Öje mycket nära bebyggelsen. Malungsbilisten kom från Morahållet på väg mot Malung då en fjolårskalv kom söderifrån upp på vägen och sprang rakt in i sidan på personbilen. Det blev en våldsam kollision och bilen fick hela ena sidan förstörd liksom framrutan. Föraren klarade sig helt oskadd från älgolyckan men älgen fick så svåra skador att den fick avlivas.

Efter olyckan låg älgen mitt i vägen innan den togs om hand men olyckan vållade inte några större problem i trafiken som var tämligen lugn vid tillfället.

- Det gäller att vara mycket uppmärksam då man färdas efter vägarna den här tiden på året. Fjolårskalvarna kan dyka upp var som helst och när som helst under dygnet och framförallt har vi haft många viltolyckor med älg efter riksväg 71 i Vansbroområdet den senaste tiden säger polisen i Malung.

Bara den senaste veckan har minst fem olyckor med älg inträffat i Västerdalarna men det sker också en och annan rådjursolycka. de mest olycksdrabbade vägarna är Europaväg 45 och riksväg 71 och när det gäller riksväg 71 har de flesta älgolyckorna inträffat från Äppelbo och söderut medan det efter Europaväg 45 handlar om sträckan Värmlands- Malung och från Malung vissa delar av sträckan fram till Mora.

Sträckan mellan Malung och Öje brukar vara älgrik och där gäller det att se upp litet extra för bilisterna.

Mer läsning

Annons