Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många aktiviteter under höstlovet

Nästa vecka är det höstlov och kommunen har därför ställt samman ett digert aktivitetsprogram.

Höstlovsaktiviteterna inleds redan på fredagskvällen denna vecka med det traditionella Halloweendiscot i Aqua Nova. Ett populärt arrangemang som i år bjuder på såväl spökande badvakter som discjockey.

Ett stående inslag under skolloven brukar vara att olika föreningar ger möjlighet att prova på deras sport. Så också i år där barn från årskurs fyra och uppåt t ex får spela biljard gratis vid biljardsalongen i centrum (må-ons 13-15). KFUM-hallen håller öppet hela veckan och där kan man klättra, åka skateboard eller inlines. Den som vill prova basket har möjlighet att göra det i Maserhallens B-hall (måndag) eller Ornäs Sporthall (onsdag).

Tisdag och onsdag 10-14 är det öppet hus i Tennishallen och även bowling- och badmintonhallarna håller öppet under höstlovet, precis som BK Dalpilen som på måndagskvällen öppnar bågskyttehallen i Mjälga för intresserade ungdomar. På torsdagen blir det fotbollsturnering i Gylle skola hela dagen. Inbjudna är elever från årskurserna 4-6 och kravet är att varje lag har minst en vuxen ledare. Anmälan till turneringen görs senast 26 oktober.

Givetvis sportas det även utomhus och då framför allt vid Tunets IP där det är bandy och andra issporter som gäller veckan lång. Måndag, onsdag och fredag ges möjlighet att prova på bandy under ledning av ledare från Borlänge bandy. På tisdagen är det Borlänge Konståkningsklubb som erbjuder samma sak och torsdagen är vikt åt hastighetsåkning på skridsko med hjälp av Dala Active Skaters. Norr Amsbergs ridklubb arrangerar på torsdag förmiddag en uteritt. Något som dock kräver ridvana samt 150 kr i avgift.

Alla aktiviteter är givetvis öppna för de med någon form av funktionsnedsättning, men två är speciellt inriktade mot just den gruppen. Dels innebandy i Maserhallen (onsdag 14-16), dels i form av fyrhjulingsåkning på Sportfältet (torsdag 10-12).

Vid de olika fritidsgårdarna runt om i kommunen händer det riktigt mycket under lovet, från femkamper och filmkvällar till halloweendiscon och tv-spelsturneringar. Mer information om dessa aktiviteter kan fås från respektive fritidsgård. Framtidsmuséet bjuder också på en hel del att göra. Här blir det dagliga experimentshower i naturvetenskaplig anda, skaparverkstäder, Legoverkstad med robotprogrammering med mera. Vissa av dessa saker kräver dock föranmälan.

Under lovveckan händer det också mycket vid biblioteket. Förutom dagliga tävlingar på barnavdelningen efterlyser man därifrån också hjälp från unga detektiver i åldrarna 7-9 år med att lösa mysteriet med bokskeletten. Detta mysterium kommer att lösas tre gånger under måndagen (kl 09.45, 11 och 13). Biljetter till detta kan hämtas på barnavdelningen. Den som hellre vill pyssla på olika sätt har möjlighet att göra det antingen vid Sahlins Struts eller vid Älvans hantverk i centrum.

Kulturell spis kan man få genom Unga örnars teater "Alice i Underlandet" som spelas vid Forum i Kvarnsveden onsdag kl 13. En två timmar lång föreställning som kostar 50 till 80 kr beroende på ålder.

Också vid Cozmoz händer det saker under lovet. Där bjuds det på afrikansk dans, tillverkning av ljusfat, smycken, badsalt och bivaxsalva samt en yoga- och avslappningskväll. Under onsdag, torsdag och fredag blir det LAN-party och spelet Warhammer. Föranmälan krävs för de flesta av aktiviteterna på Cozmoz.

Det kompletta aktivitetsprogrammet med tider och eventuella priser finns på kommunens hemsida.