Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mando Diao fyller kyrkan

Den digitala Mando Diaopremiären i Floda kyrka blev snabbt utsåld.
– Gensvaret har varit enastående, inte minst från församlingen, ortsborna och kommunen, som tog emot idén med öppna armar, säger initiativtagaren, film- och biografkonsulenten Peter Törnblom.

Det finns totalt 270 biljetter till söndagskvällens digitala Mando Diaopremiär i Dala-Floda.

Men alla är sålda.

Enda hoppet för de som vill komma över biljetter är att biljettinnehavare får förhinder och återlämnar biljetterna.

– Det är ledsamt, men i övrigt har det här varit en enda lång och positiv upplevelse. När jag fick kontakt med kyrkvaktmästare Sara Eriksson sken hon upp som en sol och hela församlingen och pastoratet har varit lika entusiastiska, berättar Peter Törnblom, konsulent vid Folkets hus och parker.

Intresseföreningen med förra landstingsrådet Alf Johansson i spetsen kommer att servera förfriskningar från ett tält utanför kyrkan och Dala-Floda, där musik- och kulturfestivalerna och -arrangemangen avlöser varandra, rustar för musikfest. Eldar utanför kyrkan kommer att anknyta till eldarna och stämningen i den konsertfilm som visas i kyrkan, där också en dokumentärfilm om Mando Diao kommer att visas.

– I en tid när allt fler sitter hemma framför tv-apparaterna är det roligt att se att vi fortfarande är flockdjur och vill uppleva saker tillsammans – även under kyliga höstkvällar. Det här stärker den lokala samhörigheten och visar att allt är möjligt när människor är positiva och öppna för nya intryck, säger Peter Törnblom.

Mando Diaos Frödingskiva, som är inspelad i en till studio ombyggd lada i Dala-Floda, presenteras på söndagskvällen samtidigt i ett 70-tal biosalonger i Sverige och Tyskland – samt i en kyrka mitt i Dala-Floda.

– Jag upplever det som att musiken och inte minst Mando Diao betyder mycket för Dala-Floda – och att bygden betyder mycket för bandet, säger Peter Törnblom – och banne mig nynnar han inte på en Mando Diaolåt med text av Gustaf Fröding.