Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man ska ha kränkt en kvinnas sexuella integritet – åtalas för sexuellt ofredande

En man har åtalats för två fall av sexuellt ofredande.
Mannen misstänks för att ha kränkt en kvinnas sexuella integritet.

Den åtalade mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Avesta. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av sexuellt ofredande. Enligt åtalet ska mannen, den 27 juli i fjol, ha ofredat en kvinna genom att vilja slicka henne i örat, ha tagit på hennes bröst samt trycka ner henne i en soffa och sedan tryckt sin kropp mot henne, allt mot kvinnans vilja.

Dagen efter, den 28 juli 2015, ska mannen, enligt åtalet, åter ha ofredat kvinnan genom att ta tag i hennes höfter och hållit hennes kropp nära sin, kysst henne samt lagt sig på henne, allt emot hennes vilja.

Åklagaren Susanne Petersson skriver i åtalet att mannen har ofredat kvinnan "på ett sätt som kunde förväntas kränka NN:s sexuella integritet". Som bevisning lägger åklagaren fram vittesförhör med de båda inblandade samt med tre vittnen som har berättat om vad kvinnan har sagt till dem om händelserna samt om vad de har iakttagit i samband med händelserna.

Den åtalade mannen förnekar brott.

Läs fler Blåljusnyheter.