Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom i drunkningsolycka vid Utsundsbadet under onsdagseftermiddagen: "Vi har gjort vad vi har kunnat"

Ett larm om en drunkningsolycka i Avesta kommun inkom på onsdagseftermiddagen. En man hittades i vattnet vid Utsundsbadet. Polisen meddelade vid 01-tiden att mannen avlidit. Anhöriga är underrättade.

Annons

I TV-spelaren ovan kan du höra vad räddningsledaren på platsen säger om händelsen.

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 16.41 på onsdagseftermiddagen.

En man hade hittats i vattnet i sjön Bäsingen i Avesta kommun, norr om Utsund.

SOS Alarm meddelade att räddningstjänsten var på plats, tillsammans med två ambulanser. Dessutom larmades en ambulanshelikopter till platsen.

– Vi fick larm om ett drunkningstillbud vid Utsundsbadet. Privatpersoner hade fått upp personen. Sjukvårdsinsatser sattes i gång men jag kan inte uttala mig om skadeläget, det får sjukvården uttala sig om. Vi har gjort vad vi har kunnat och ambulanspersonalen har gjort vad de har kunnat, säger Daniel Lundin, räddningschef vid Södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

Hur har stämningen på platsen varit?

– Stämningsläget är såklart upprört hos de som är anhöriga, vilket man kan förstå när det är en anhörig som skadats. De övriga som har badat här har hållit ett respektfullt avstånd och låtit oss arbeta i fred. Den biten har fungerat bra, säger Daniel Lundin.

Enligt polisen visade mannen inte några livstecken på platsen. Han fördes till sjukhus i ambulans.

Vid 01-tiden natten mot torsdagen meddelade polisen att mannen avlidit. Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott i samband med händelsen. Anhöriga har blivit underrättade.

Kartan ovan anger ungefärlig position för händelsen. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips