Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 30-årsåldern åtalas misstänkt för att ha hotat försvarsminister Peter Hultqvist

En man i 30-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha hotat försvarsministern Peter Hultqvist via Twitter. Detta rapporterar nyhetsbyrån Siren och Dagens Media.
Mannen ska ha lagt upp ett foto på Hultqvist, tillsammans med en bild på en skalle som genomborras av en kula.
Den åtalade mannen nekar till att ha lagt ut bilden.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Så mycket tjänar hockeystjärnorna och tränarna i Leksand – en spelare sticker ut

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Sälj kläder på nätet och tjäna tusenlappar - här är märkena och plaggen som säljer bäst i Dalarna

SÅ KÖPER DU PLUS

Det är nyhetsbyrån Siren som rapporterar om att en man i 30-årsåldern, bosatt i Göteborg, har åtalats misstänkt för olaga hot mot försvarsministern Peter Hultqvist (S), från Borlänge. Hotet ska ha skett via mikrobloggen Twitter. Detta berättade Dagens Media i en artikel på fredagsförmiddagen.

I maj i år ska den åtalade mannen ha lagt upp en bild på Twitter föreställande Peter Hultqvist, tillsammans med en bild på en skalle som genomborras av en kula.

– Någon ser det här inlägget och departementet gör sedan en anmälan till säkerhetspolisen, säger chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström till nyhetsbyrån Siren.

Chefsåklagaren anser att det är tydligt att bilden skickar signalen att försvarsministern ska skjutas. På bilden finns även en svensk flagga där skallen syns i genomskärning ovanför texten "Peter Hultkvist wanted dead or alive for treason", skriver Siren.

31-åringen ska, enligt Dagens Media, ha nekat till ha lagt ut inlägget, men säger i de förhör som Siren tagit del av att Peter Hultqvist är en av dem som "utsatt det svenska folket mot dess vilja för fara".

Enligt Dagens Media yrkar Peter Hultqvist på 15 000 kronor i skadestånd för kränkning från den åtalade 31-åringen, som även är åtalad misstänkt för andra brott.

Så sent som i onsdags dömdes en man från Västerbotten till dagsböter efter att ha hotat en annan dalapolitiker, riksdagsmannen Daniel Riazat (V) från Falun. Även det hotet skedde via Twitter.

Läs även (Plus): Riazat om domen mot mannen som dödshotade honom: "Känns bra med en markering från rättsväsendet"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android