Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Män från Dalarna stoppades efter rånförsök

En man i 20-årsåldern som härstammar från Mora har anhållits av polisen i Gävleborgs län, misstänkt för ett rånförsök på Willys i Bollnäs i onsdags kväll.

Mannen försvann i en bil som polisen senare stoppade i Furudal. Bilen kördes av en kvinna i 20-årsåldern. I bilen fanns också en 25-årig man. Både kvinnan och mannen som är misstänkta för narkotikabrott kommer från Mora.

Enligt tidningar i Hälsingland skedde rånförsöket på Willys i Bollnäs vid 19-tiden i onsdags. En kund såg hur en man i 20-25 årsåldern plockade på sig varor. Mannen var påverkad av något berusningsmedel. Då en kassörska uppmanade mannen att lämna tillbaka varorna uppträdde denne hotfullt och tog upp ett stickföremål som han hotade henne med. Mannen lämnade affären och försvann i en väntande bil som snabbt drog i väg från platsen.

Polisen som fick bilens registreringsnummer konstaterade att den hörde hemma i Dalarna. Här träffade en polispatrull på bilen i Furudal. Den kvinna från Mora som körde bilen var synbarligen påverkad. Hon är nu misstänkt för drograttfylleri och innehav av narkotika. En 25-åring från Mora som var passagerare i bilen är misstänkt för ringa narkotikabrott. De här två personerna släpptes av polisen efter förhör.

Mannen i 20-årsåldern som ertappades inne på Willys och som hotade kassörskan fördes till Gävleborgs län där han anhölls för försök till rån.