Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för sexuellt ofredande och dödshot – skyller på sin mjuka soffa

Mannen tafsade på en kvinna och när hon protesterade hotade han henne till livet.
Mannen skyller på att han kan ha kommit åt kvinnan när han försökte komma upp ur sin "fruktansvärt mjuka" soffa.

Händelsen som ligger till grund för domen inträffade i november i fjol i den nu dömde mannens bostad, på en ort i Hedemora kommun. Mannen är i 65-årsåldern.

Mannen satt i en soffa tillsammans med ett par andra personer. Han satt bredvid en kvinna och lade sin högra hand på sidan av hennes lår och rörde sedan handen mot hennes rumpa.

Kvinnan har uppgett att mannen tog på henne totalt fyra gånger och att hon sedan reste på sig och gick i väg. När mannen gick i väg skrek han argt att kvinnan "förtjänade ett skott i huvudet".

Lite senare försökte mannen be om ursäkt. Den godtogs inte och efter att parterna hade skrikit åt varandra så tog mannen tag i kvinnans armar och puttade henne.

Den nu dömde mannen har uppgett att han var berusad vid det aktuella tillfället. Han uppger att han kan ha druckit fyra, fem 33 centiliters starköl och en kvarting whisky under dagen och att han har minnesluckor från kvällen.

Han har inget minne av att ha suttit i soffan med kvinnan. Han har dock uppgett att soffan i fråga är fruktansvärt mjuk och att han har svårt att komma upp ur den. Han har även uppgett att han antagligen sköt ifrån sig när han försökte komma upp ur soffan och det kan hända att han av misstag kom åt kvinnan i samband med detta.

Han har inget minne av att han medvetet skulle ha smekt kvinna på låret och inte heller att han skulle ha sagt till kvinnan att hon förtjänade ett skott i huvudet, men uppger att "han kan ha sagt så utan att mena något med det". Han nekar till att ha knuffat kvinnan.

Falu tingsrätt har även lyssnat på de vittnesmål om händelserna och anser att målsägandens berättelse får stöd av det som vittnena har berättat. Därför dömer tingsrätten mannen för ringa misshandel, olaga hot samt sexuellt ofredande.

Mannen döms till villkorlig dom samt 80 dagsböter á 100 kronor, totalt 8 000 kronor. Han ska även betala 10 000 kronor i skadestånd till den hotade kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

Läs fler nyheter från Hedemora.

Läs fler Blåljusnyheter.