Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakt klar för Mora IK

Mora IK har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong. Det är Lettlands VM-aktuella målvakt Ervins Mustukovs.

28-åringen, som tecknat ett ettårskontrakt, är av den gamla skolan.
– En riktig vinnarskalle, beskriver Peter Hermodsson nyförvärvet.

Mora IK:s klubbdirektör har poängterat att de spelare man plockar hit ska vara välscoutade.

Och så är det med Ervins Mustukovs, menar han.

Dock är inte nye tränaren Patric Wener inblandad i den här värvningen.

– Det är jag och målvaktstränaren Peter Iversen som scoutat den här killen. Vi har sett honom på video från matcher han spelat och även pratat med tränare som haft Mustukovs i sina lag, berättar Hermodsson.

Iversen och Hermodsson är nöjd med vad de fått fram bland gamla tränare vad han är för en typ av människa och hur han agerar på isen.

– Det är en målvakt som använder sig av den gamla stilen. Han är en tävlingsmänniska som älskar när det "brinner till", en vinnarskalle, poängterar klubbdirektören.

Ervins Mustukovs har fått sin hockeyuppfostran i sitt hemland Lettland, där han bland annat står noterad för två matcher med KHL-klubben Dynamo Riga.

Han kommer närmast från spel i danska ligan och klubblaget Odense. Där hade han på 38 matcher i grundserien en räddningsprocent på 92,5.

Än bättre gick det i slutspelet där han står noterad på 93,3 procent. Han är också aktuell inför kommande VM-turnering.

– Under de senaste sex åren har han inte varit under 90 procent, påpekar Hermodsson.
Ervins beskrivs av Mora IK:s målvaktstränare Peter Iversen som en mycket reaktionssnabb målvakt som räddar mycket med känsla och är snabb efter isen.

– Det är ingen vågad gissning att han kommer att få chansen på allvar med tanke på den fina säsong han har bakom sig, skriver Mora IK i ett pressmeddelande.

Mustukovs är tänkt att bli ett komplement till Daniel Hansen, som ännu inte ritat på ett nytt kontrakt.

– Vi hoppas han blir kvar, säger Mora IK:s klubbdirektör som har många järn i elden och som räknar med att få svar inom kort gällande flera nya spelare samt gamla som erbjudits nya kontrakt.

Hermodsson vill inte nämna vilka som inte erbjuds nya kontrakt, men rykten säger att Dan Iliakis har gjort sitt i Mora och att han kommer att hamna i Malmö eller Södertälje.