Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakt från SHL tillbaka i Mora IK

Markus Högberg sa tack och hej till Mora IK i samband med hemmamötet mot Björklöven den 13 februari.
Mindre än två veckor senare är den 19-årige målvakten tillbaka i MIK.
– Det blir Marcus som vaktar kassen mot Troja.

Det avslöjade Moratränaren Ragge Johansson bara några timmar innan nedsläpp i måndagskvällens drabbning i Ljungby.

– Han är på väg hit nu. Men såväl Mantas (Armalis) som TIm (Harrysson) är med hit ner.

Anledningen till att LHC-lånet Högberg återvänder är för att avlasta Armalis.

– Mantas har stått väldigt mycket. Vi har hela tiden haft en plan att han måste få vila. Vi har pratat med Linköping och det passade bra för klubben och Marcus själv att komma och spela för oss nu.

– På så vis får Mantas lite ledigt söndag till tisdag och på onsdag, mot Västerås, så är han tillbaka i kassen igen, säger Johansson.

Moratränaren som faktiskt är hemma på "mammas gata" i samband med MIK:s bortamöte mot Troja. Johansson är född i Ljungby och har sin mamma och pappa på orten.

– Jag käkade lunch med dem tidigare i dag.

Men när DT-sporten vid 16-tiden fick ett snack med Ragge var han uppe i förberedelserna inför kvällens match.

Troja är tillsammans med Björklöven redan klara för negativt kval och har egentligen inget att spela för.

Mora har åtta segrar på de nio senaste matcherna och har desto mer att spela för.

Då ska väl inte ett avsågat lag kunna ställa till det.

Eller?

– Den här serien är som den är och det är . Det går inte att ta något för givet och det är fruktansvärt tufft att möta lag som inte har något att spela för, varnar Moratränaren.

– Möter man Västerås, då vet man vad som väntar, men det vet man inte i en sån här match.

Johansson och hans mannar har också inte så roliga minnen från det senaste mötet i Sunnerbohov. I slutet av november vann Troja med 2–1.

– Vi sköt runt 45 skott, ändå förlorade vi, minns Ragge med obehag.

Men vill Mora vara med i play off, då bör det bli tre poäng nere i Småland, för betydligt tuffare matcher väntar. Åtminstone på papperet.

Mora parkerar på sjunde plats. En poäng bakom, på fel sida om strecket, jagar Timrå.

På onsdag väntar tabellettan Västerås på bortaplan och två dagar senare kommer serietvåan Malmö på besök. Båda dessa lag har i praktiken redan säkrat en direktplats till kvalserien.

Mora avslutar sedan serien borta mot Oskarshamn nästa tisdag. Efter det vet vi om Mora får spela play off efter att ha missat förkvalserien de två senaste åren med minsta möjliga marginal.

Inför mötet mot Troja saknas Tomas Larsson och Patrik Cedergren samt Christoffer Rasch. Den sistnämnde är avstängd efter matchstraffet mot Karlskrona i lördags.

En betydligt roligare händelse från mötet mot Karlskrona var, förutom segern (6–2), att Lukas Bengtsson raderade ut tidigare backkollegan Mikael Wikstrands juniorrekord för backar i allsvenskan.

När Lukas i powerplay (naturligtvis, alla mål har tillkommit i den spelformen) krutade in 4–1 i den andra perioden kom han upp i tolv fullträffar, ett mål mer än Wikstrands rekord från förra säsongen.

Bengtsson har fyra matcher på sig att utöka rekordet ytterligare och han lär törsta efter säsongens första mål i spel fem mot fem.

– Det är upp till oss själva hur det ska gå mot Troja. Bara vi fokuserar på vårt spel, så får vi se hur långt det räcker.

– Men kommer vi upp i den nivå vi haft på sistone, så måste Troja spela väldigt bra för att slå oss, säger Johansson.