Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbor på krigsstigen mot vägverket

/
  • Skandalvägen. Malungsborna är på krigsstigen mot vägverket sedan de misslyckats helt med den vägbeläggning som lagts mellan Malung och Östra Utsjö och som vållat skador på bilarna för massor av Malungsbor. det är rena skandalvägen menar Christer Lindström, Jesper Nilsson, Malin Nilsson, Täpp Nisse Nilsson, Mats-Erik, Matsson, Åke Olsson och Ragne Åslund.

Annons

- Nästan alla som åker den här vägen har drabbats av skador på sina bilar. Det handlar om bilrutor som gått sönder av stenskott, strålkastare som förstörts och lackeringen på bilar har förstörts säger Mats-Erik Matsson som bor i Östra Utsjö och som själv har drabbats vid ett flertal tillfällen.

- Vi hade in en lokal annons och ville ha kontakt med personer som drabbats. Första dagen var det 56 Malungsbor som ringde och som bor och åker den här vägsträckan dagligen. Alla hade fått skadort på sina bilar. Flera av dem har drabbats flera gånger. Och de som begär ersättningar har fått svaret att man inte kan få någon ersättning. Trots att man säger att man inte vet vad det här beror på att stenar lossnar från beläggningen säger man att den som lagt beläggningen gjort ett bra jobb. Det är nog bara Vägverket som har den åsikten säger Mats-Erik Matsson.

Malin Nilsson från Yttermalung åker vägsträckan minst en gång per dag.

- Våran familj har drabbats fyra gånger och det handlar bilrutor som förstörts och om förstörd lackering. Vi tycker det är rent bedrövligt att man kan få lägga på en sån här beläggning. Och även om du åker hur sakta som helst kan du drabbas inte minst under turistsäsongen då det är en intensiv fjälltrafik säger Malin Nilsson.

- Vi som bor och måste åka efter den här vägen är de stora förlorarna. Nästan alla efter vägsträckning har drabbats men trots detta viftar vägverket bort alla protester och krav med "kalla" handen säger Mats-Erik Matsson.

- Och vi vet också att det är åtskilliga turister som åkt den här vägen som drabbats och det handlar om stora belopp som bilägarna får lägga ut på grund av Vägverket totalt har misslyckats med vägbeläggningen. Det är rent bedrövligt att vi skall stå för skador där orsaken ligger hos de som lagt vägbanan och misslyckats med detta totalt säger Mats-Erik Eriksson och alla andra som drabbats. Det minsta man kan säga om den här vägbeläggningen är att det är rena skandalvägen.

- Vi anser att det inte finns någon anledning till att vi skall finna oss i det här. Vägverket borde ta sitt ansvar och erkänna att man totalt misslyckats och att man i varje fall tar det som inträffat på sitt ansvar och ersätter bilägarna i varje fall till en del säger Åke Olsson och Ragne Åslund.

Mer läsning

Annons