Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungsbor lär känna sin hembygdsgård

/
  • Träffar. Under sommaren kommer ett flertal träffar att arrangeras på Malungs Hembygdsgård för att man skall lära känna sin hembygdsgård bättre och vid den första träffen guidade och berättade hembygdsföreningens ordförande Håkan Tapper om Malungs Hembygdsgård och visade byggnader och en del föremål som finns bevarade på hembygdsgården.

Annons

Det är ingen hemlighet att man har ekonomiska problem inom Malungs Hembygdsförening och man har också ett behov av inte bara bidragsgivare utan också av personer som vill hjälpa till och arbeta inom hembygdsföreningens verksamhet.

En första träff hölls härom kvällen och det kom ett tjugotal personer som visade sitt intresse för hembygdsgården och hembygdsföreningens ordförande Håkan Tapper gjorde en rundvandring under ett par timmar bland hembygdsgårdens byggnader och berättade om dessa och de närvarande fick verkligen klart för sig vilken kulturskatt man har i Malung då det gäller hembygdsgården.

Det är meningen att man skall träffas under ytterligare några kvällar och då mera ingående titta på vad som finns på hembygdsgården. Vid den första träffen fick man en mera ytlig information om de olika byggnaderna som finns på hembygdsgården i Malung och man var också in i en del av husen och tittade då på olika gamla redskap som nu finns bevarade på hembygdsgården.

- Det här kanske kan leda till att vi senare kan starta någon form av studiecirkel för att ytterligare förkovra oss på olika saker som finns på hembygdsgården och på detta sätt lära oss så mycket som möjligt om Malungs Hembygdsgård sade ordföranden Håkan Tapper under sin guidning.

Mer läsning

Annons