Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malungs OK förstärker

Orienteringssäsongen 2012 har precis slutat men redan nu kan Malungs OK presentera ett starkt nyförvärv inför 2013.


Anton Östlin har bestämt sig för att vilja vara en del av den framgångsrika och starka dalaklubben.

Den 24-åriga östgöten har bott i Falun i snart tre år men har inga planer på att flytta därifrån. Däremot passar han på att byta klubbadress, från Södertälje-Nykvarn till Malungs OK Skogsmårdarna.

Att valet föll på just Malungs OK beror framförallt på två saker, enligt Östlin.

– Intrycket av klubben och sättet som föreningen jobbar med individuell utveckling lockar mig väldigt mycket. Ofta vill man som klubb prioritera bra stafettresultat men i Malungs OK ser man till den enskilde löparen i första hand, vilket ju även ger en väldigt bra grund för att lyckas på stafetter, säger Anton.

– Dessutom får jag betydelsefull sparring mot flera landslagslöpare, vilket förhoppningvis ska bidraga till att utveckla mig til en mer komplett orienterare.

Malungs nyförvärv är en mycket lovande ung orienterare som ser långsiktigt på sin satsning. Målet är att få representera Sverige på VM i Skottland 2015 och i Sverige 2016. Innan dess hoppas Anton få dra på sig den gul-blåa landslagsdressen till Euromeeting 2013, som även det går i Skottland.

Och givetvis ser han också fram emot att springa de stora stafetterna som 10MILA och Jukola tillsmmans med övriga i klubben.

Malungs David Andersson är mycket nöjd och glad över Antons beslut att förstärka klubbens redan starka trupp.

– Anton är en oslipad diamant som verkligen har framtiden för sig. Med rätt uppbackning och support kan han bli hur bra som helst, säger David.