Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malungs marknad nyordnar

Flera nyordningar presenteras då Malungs vårmarknad i helgen arrangeras för 42:a gången. Arrangörerna har numera övergett pingsten som marknadshelg, samt förändrat marknadsområdet.

Annons

– Det känns som att det här kommer att bli lyckade förändringar, men svaret får vi först efteråt, säger marknadsgeneralen Evert Ryen.

Den största förändringen är kanske att Malungs vårmarknad efter 41 gånger har flyttat från pingsthelgen till vecka 23, som alltid innebär en fast helg i början av juni.

– Eftersom andra marknadsarrangörer oftast har en fast helg så har vi haft ett problem med att pingsthelgen far omkring från början av maj till mitten av juni. Det har ibland varit svårt både att få hit knallar och tivolin. Knallarna välkomnar nyordningen och jag tror även att det gynnar våra besökare. Början av juni borde i regel innebära fint väder, säger Ryen.

Nytt är också att det blir en rak marknadsgata, cirka 800 meter lång. Den sträcker sig från bion i söder, genom själva centrum fram till gamla brandstationen. Gatan bakom tivolit i Tingslunden har ofta varit något av "bakgata" och den används inte i vår.

– Ytterligare en nyhet är att vi kommer att ha två tivolin, ett i Tingslunden i södra änden samt ett på brandstationsparkeringen i norra. säger Evert Ryen.

Han berättar vidare att intresset är stort. Cirka 250 marknadsknallar har anmält sin ankomst till helgens marknad, som pågår i dagarna tre, fredag-söndag.

De har ett utbud från smågodis till spadar och yxor, med en viss övervikt för leksaker, kläder, munkar och godis.