Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs lucia fyllde kyrkan

/
  • Malungs kyrka var fullsatt då Malungs lucia Felicia Solin skred uppför kyrkgången med sina tärnor.
  • Malungs lucia med tärnor framträdde i Malungs kyrka från vänster Melinda Reuterwall, Emily Dahlqvist, lucia Felicia Solin, Marika Dalmans, Malin Dammen Sveen och Elina Strand
  • Lucian Felicia Solin omgiven av tärnorna Emily Dahlqvist t v och Marika Dalmans samt körsångare.
  • Malungs lucia 2011 Felicia Solin.

Malungs kyrka var fullsatt på tisdagskvällen då årets lucia Felicia Solin framträdde tillsammans med dragspelskung Sverre, församlingens sångare och musiker samt kyrkoherden Lennart Pettersson.

Annons

För lucia med tärnorna och den dragspelande, evige stjärngossen Sverre Hansson blev det en lång men givande dag.

Redan på morgonen gav de sig iväg med en lånad kommunbuss för att besöka gamla och sjuka på äldreboenden och vårdavdelningar.

– Vi har haft en fin dag och flickorna har varit jätteduktiga. De har glatt många av våra äldre under den här dagen med ljus och sång, sa Sverre Hansson som var stjärngosse, dragspelare, turnéledare och chaufför på sitt 64:e år som engagerad i Malungs luciafirande.

Första anhalten var Bompabacken i Transtrand, därefter Skålmogården i Lima och sedan Orrmyrgården och vårdhemmen i Malung.

Dagen avslutades med det officiella framträdandet i Malungs kyrka, som var i stort sett fullsatt.

Luciatjejerna sjöng tillsammans med luciakören under ledning av Åke Edvinsson och med Jan Hars vid pianot samt Sverre på dragspel. Ett mycket stämningsfullt framträdande.

Vivianne Tällberg uppvaktade luciatågets flickor med halssmycken.

Lucia läste en dikt och kyrkoherde Lennart Pettersson höll ett kort tal om både lucia och "kung Sverre".

– Lucia ska vara både förebild och föredöme. Det har Felicia varit för mig ända sedan konfirmandundervisningen. Hon kunde inte spela gitarr då vi började, men hon anmälde sig i en musikgrupp för att lära sig, och när hon konfirmerades kunde hon spela. Så ska man förvalta sin talang, sitt pund, förkunnade prästen och fyllde på med att "kung Sverre och hans hovdamer" gjort en strålande insats under luciadagen.

Mer läsning

Annons