Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malungs första kulturvecka

/
  • Invigd. På måndagen invigdes den första

Annons

I sitt invigningstal förklarade turistchefen Lars Bälter att det var kul med en sån här vecka och han var övertygad om att om några år kommer det här att vara någonting riktigt stort i bygden.

- Det är en mänsklig verksamhet som vi nu startat och det kommer att finnas ett utbud som kommer att tilltala alla åldrar och jag är övertygad om att den här veckan kommer att utvecklas till någonting riktigt stort i bygden, sade turistchefen i sitt invigningstal.

Det var startskottet till den här kulturveckan som nu pågår dagligen med olika aktiviteter. Det är utställningar på olika håll i Malung, Sälen, Lima och Öje och det sker kulturaktiviteter på en massa platser i bygden. Här kan vi bland annat nämna ett program "Kulturkrock" som genomförs på Orrskogen under torsdagen där det kommer att hända en hel del och där också många av de nya Malungsborna med sina kulturer kommer att finnas på plats.

- Vi hade cirka tre tusen besökare på dem olika arrangemangen under förra årets Konst- och Hantverksrunda och när vi nu byggt ut det här till en hel kulturvecka hoppas vi på betydligt fler besökare till våra aktiviteter säger en av drivkrafterna bakom arrangemanget Kurt Jonsson.

Någon brist på aktiviteter torde det inte vara i Malung den här veckan.

Läs mer i tisdagens tidning!

Mer läsning

Annons