Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor dansfest i Vansbro under flera dagar

/

Annons

Dansarrangemangen har vänt sig till både gammal och ung. Och såväl erfarna dansare som nybörjare har kunnat delta. Ambitionen har varit att detta ska bli en återkommande musik och danshändelse som alla ska kunna ta del utav.

Under dagarna har olika danskurser och även workshops arrangerats på olika nivåer. Det var Kicki Göransson och Carolina Lindgren från föreningen standing outside linedancers som kom på idén till arrangemanget. Föreningen har i dag cirka 80 dansande medlemmar.

- Vi har två års jubileum i år och då ville vi slå på stort. Vi kom på att vi ville ha ett arrangemang med dans för alla, både för barn och vuxna och alla dansformer, berättar Kicki Göransson som är kassör i föreningen.

- Vi var bara fem medlemmar i föreningen från början.

När tidningen besöker pelarsalen i medborgarhuset undervisar Charlotte Fransson bland annat i skapande dans.

Veronica Engström och Matilda Norin, båda åtta år gamla, använder stora delar av golvet till att dansa på när musiken startar. Charlotte dansar till musiken med yviga och fantasifulla rörelser och de båda tjejerna tar efter och följer med på golvet. Det är uppenbart att de här tjejerna har kul på dansgolvet.

- Jag brukar dansa hemma till melodifestivalen och jag tycker det är jätteroligt med dans, berättar Veronica när hon pustar ut mellan danspassen.

- Jag håller på med linedance också och jag dansar varje dag, berättar Matilda.

Enligt Göransson är Lindedance i dag den snabbast växande dansen i Sverige. Intresset för dansdagarna har varit bra och affärerna, som tävlat om bästa skyltning med temat "dans", har visat ett enormt intresse.

Syftet med dansdagarna är att få folk att lämna tv-soffan.

- Vi vill få folk att röra på sig, det är en hälsogrej det här också. Bland annat är linedance klassad som friskvård utav arbetsgivare. Och just linedace har visat sig öka bentätheten. Nio av tio företag godkänner också lindance som friskvård. Bland annat har Vansbro kommun godkänt det.

Och Kicki Göransson berättar att man fått positiva reaktioner från deltagarna.

- De säger att det är kul att det händer någon i Vansbro, det händer ju inte så mycket här annars. Det här ska bli ett återkommande arrangemang som vi hoppas växer, vi planerar redan nu inför nästa år. Det finns många dansformer kvar att visa upp.

Mer läsning

Annons